
Paasnestje van tiramisu
Nagerecht
4 pers.
ca. 40 min
Nederlands
Ingrediënten
12 lange vingers
150 ml espressokoffie
3 el amaretto
250 g mascarpone
100 ml slagroom
2 el suiker
1 zakje vanillesuiker
25 g pure chocolade
4 chocoladepaaseieren
Garneerring van ongeveer 8 cm Kleine paaseitjes naar keuze
Bereidingswijze
Schenk de koffie en amaretto in een diep bord. Doop de lange vingers één voor één in het koffiemengsel.
Klop met een mixer de mascarpone, slagroom, suiker en vanillesuiker tot een stevige crème.
Leg drie in koffie gedoopte lange vingers in een garneerring. Schep de mascarponeroom erop en strijk glad met een warm mes.
Laat het tiramisunestje één uur opstijven in de koelkast.
Rasp de chocolade over het tiramisunest. Druk het grotere paasei in het nestje en garneer rondom met kleine paaseitjes.
Tip
Dit dessert kan direct worden geserveerd of afgedekt met vershoudfolie maximaal één dag in de koelkast worden bewaard.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
333 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
39 gram
Waarvan suikers
30 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
4 gram
Zout
0.09 gram