Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paasstolbavarois

Paasstolbavarois

Ingrediënten

  • 8 blaadjes gelatine
  • 1 vanillestokje
  • 300 ml volle melk
  • 5 el witte basterdsuiker
  • 50 ml amaretto (optioneel)
  • 3 sneetjes paasstol
  • 400 ml slagroom
  • 1 eetrijpe mango
  • puddingvorm (ca. 1 liter)
Paasstolbavarois product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 15 minuten
Recipes/Persons 8 personen

Bereidingswijze

  1. Week de gelatine 5 min. in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het merg, het vanillestokje en de basterdsuiker aan de kook. Neem de bijna kokende melk van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de hete melk. Voeg de amaretto, als je die gebruikt, toe. Laat ca. 40 min. afkoelen in de koelkast of tot het een beetje stijf en lobbig is.
  2. Snijd de paasstol in blokjes van 1 cm. Klop de slagroom met de mixer stijf. Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door het lobbige melkmengsel. Spatel dan de paasstol erdoor. Spoel de puddingvorm om met koud water en droog de vorm niet af. Schep de room erin, strijk glad en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
  3. Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Stort de pudding. Lukt het niet, doop de vorm dan een paar seconden in een bak met heet water of wikkel er kort een hete, natte keukendoek om. Garneer de pudding met mango.

Variatie

Geen paasstol over? Deze recepten zijn net zo lekker met rozijnenbrood.

    Voedingswaarde

  • Kcal 230
  • Eiwit 4 g
  • Koolhydraten 15 g
  • Vet 17 g