
Paasstolbavarois
8 pers.
ca. 15 min
Hollands
Ingrediënten
8 blaadjes gelatine
1 vanillestokje
300 ml volle melk
5 el witte basterdsuiker
50 ml amaretto (optioneel)
3 sneetjes paasstol
400 ml slagroom
1 eetrijpe mango
puddingvorm (ca. 1 liter)
Bereidingswijze
Week de gelatine 5 min. in koud water. Halveer het vanillestokje in de lengte en schraap het merg eruit. Breng de melk met het merg, het vanillestokje en de basterdsuiker aan de kook. Neem de bijna kokende melk van het vuur, knijp de gelatine uit en los het op in de hete melk. Voeg de amaretto, als je die gebruikt, toe. Laat ca. 40 min. afkoelen in de koelkast of tot het een beetje stijf en lobbig is.
Snijd de paasstol in blokjes van 1 cm. Klop de slagroom met de mixer stijf. Spatel de slagroom zo luchtig mogelijk door het lobbige melkmengsel. Spatel dan de paasstol erdoor. Spoel de puddingvorm om met koud water en droog de vorm niet af. Schep de room erin, strijk glad en laat minimaal 4 uur in de koelkast opstijven.
Schil de mango en snijd het vruchtvlees in dunne plakjes. Stort de pudding. Lukt het niet, doop de vorm dan een paar seconden in een bak met heet water of wikkel er kort een hete, natte keukendoek om. Garneer de pudding met mango.
Variatietip!
Geen paasstol over? Deze recepten zijn net zo lekker met rozijnenbrood.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
230 kcal
Vetten
17 gram
Koolhydraten
15 gram
Eiwitten
4 gram
Meer recepten in de categorie