
Paastaart
Nagerecht
6 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
0.5 pakken digestive biscuits
50 gram boter (gesmolten)
6 blaadjes gelatine
0.5 citroenen (sap)
250 gram mascarpone
250 gram Griekse yoghurt
100 gram crèmehoning
0 chocolade paaseitjes (gehalveerd, gemengd)
Bereidingswijze
1. Maal de biscuits fijn in een keukenmachine en giet de gesmolten boter erbij tot alles goed is vermengd.
2. Bekleed de springvorm met vershoudfolie en druk het biscuitmengsel goed aan op de bodem. Laat circa 20 minuten opstijven in de koelkast.
3. Week de gelatine circa 5 minuten in koud water. Verwarm het citroensap en roer de uitgeknepen gelatine erdoor tot deze is opgelost. Laat niet koken.
4. Klop de mascarpone met de yoghurt en honing door elkaar en klop het gelatinemengsel er goed en gelijkmatig doorheen. Giet dit in de springvorm en schud even zodat grote luchtbellen verdwijnen. Laat de taart afgedekt in de koelkast minimaal 3 uur opstijven.
5. Neem de taart uit de vorm en decoreer met paaseitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
615 kcal
Vetten
43 gram
Waarvan verzadigd vet
26 gram
Koolhydraten
46 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie