
Paastaart
10 pers.
ca. 85 min
Ingrediënten
300 gram PLUS patentbloem
75 gram amandelmeel
300 gram poedersuiker
450 gram PLUS roomboter
1 ei (Biologisch PLUS)
250 gram mascarpone
1 zak jonge bladsla met bloemen (Feestelijk PLUS a 75 g)
50 gram gekleurde paaseitjes (Feestelijk PLUS)
Extra nodig: stevig papier, handmixer, deegroller, bakpapier, spuitzak
Bereidingswijze
1 Knip van karton of stevig papier een hoofd van een paashaas (van ca. 30 cm hoog en 20 cm breed) met een gat in het midden van ca. 15 cm doorsnede. Doe 300 gram PLUS patentbloem met 75 gram amandelmeel, 100 gram poedersuiker en 1 mespunt zout in de kom van de keukenmachine (of handmixer) en meng door elkaar. Snijd 200 gram ijskoude PLUS roomboter in blokjes en voeg ze toe. Meng tot grove kruimels en voeg 1 ei (Biologisch PLUS) toe. Kneed met een koele hand tot een samenhangend deeg. Verpak het deeg in plasticfolie en laat minimaal 30 min. rusten in de koelkast.
2 Rol het deeg uit met een deegroller tussen twee vellen bakpapier tot een lap van 5 mm dik (check of het sjabloon erop past) en laat 15 min. rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op 180 graden. Leg het deeg op een bakplaat, verwijder het bovenste vel bakpapier en snijd er met behulp van het sjabloon een paashaas uit. Bak de paashaas in ca. 12 min. goudbruin. Herhaal met de rest van het deeg; uitrollen, rusten, uitsnijden, bakken. Laat beide paashazen afkoelen op een rooster.
3 Klop 250 gram PLUS roomboter (op kamertemperatuur) in 10 min. licht en luchtig. Voeg met de machine op de laagste stand beetje bij beetje 200 gram poedersuiker toe. Voeg dan lepel voor lepel 250 gram mascarpone (op kamertemperatuur) toe. Mix tot een gladde botercreme. Doe de botercreme in een spuitzak met gladde of gekartelde spuitmond en spuit allemaal toefjes op de paashaas. Leg voorzichtig de tweede haas erop en spuit daar ook mooie toefjes op.
4 Versier met eetbare bloemetjes uit 1 zak jonge bladsla met bloemen (Feestelijk PLUS a 75 g) en 50 gram gekleurde paaseitjes (Feestelijk PLUS).
Variatietip!
Gebruik de rest van de sla voor het recept met het sesam vlechtbrood.
Meer recepten in de categorie