
Pad Thai met garnalen popcorn
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
5 eetlepels pindakaas
260 gram garnalen
350 gram geschrapte worteltjes
0 stuk rode kool
1 stuk komkommer
1 stuk courgette
400 gram rijstnoedels
1 eetlepel azijn
2 eetlepels sojasaus
1 stuk limoen
Bereidingswijze
1. Rasp de schil van een halve limoen en pers het sap uit. Rasp de wortel, de rode kool, de komkommer en de courgette in flinterdunne reepjes.
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Meng de pindakaas met een scheutje water, de sojasaus, de limoenrasp, het limoensap, en de azijn tot een gladde dressing.
4. Verhit een flinke laag olie in een pan en bereid de garnalen popcorn volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Meng de wortel met de komkommer, de rode kool, de courgette en de rijstnoedels en roer hier voorzichtig de pinda-limoen dressing doorheen.
6. Serveer de garnalen popcorn bovenop de Pad Thai salade.
Tip: Extra lekker met grofgehakte koriander en pinda’s er overheen.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2452 Kj
Calorieën
582 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
99 gram
Waarvan suikers
15 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
25 gram