
Paddenstoelbouillon met krokante linzen
Voorgerecht
4 pers.
ca. 40 min
Hollands
Ingrediënten
100 g linzen (blik)
3 el olijfolie
2 groentebouillonblokjes*
1 teen knoflook, fijngehakt
1 takje rozemarijn, naaldjes fijngehakt
1 zakje gesneden paddenstoelenmix (150 g)
75 ml sherry dry
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200 °C. Spoel de linzen en dep ze droog met keukenpapier. Schep de linzen om met 1 el olijfolie en verdeel over de bakplaat. Bestrooi met zout en peper naar smaak.
Rooster de linzen in de voorverwarmde oven in 15 min. krokant. Schep ze halverwege een keer om. Los intussen de groentebouillonblokjes op in 1 liter water.
Verhit in een koekenpan de laatste 2 el olijfolie. Fruit de knoflook en rozemarijn 1 min. Voeg de paddenstoelen toe en bak ze in 2-3 min. beetgaar.
Breng de bouillon op smaak met sherry, zout en peper en verwarm nog 1 min. Verdeel de paddenstoelen over 4 diepe borden. Schep er de bouillon bij en bestrooi met de krokante linzen.
Variatietip
Garneer met een extra takje rozemarijn.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
125 kcal
Vetten
8 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
7 gram
Waarvan suikers
1 gram
Vezels
2 gram
Eiwitten
3 gram
Zout
2.20 gram