
Paddenstoelen-cannelloni
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 35 min
Europees
Ingrediënten
2 uien (gehakt)
2 teentjes knoflook
1 prei (in stukken)
3 eetlepels olijfolie
750 gram kastanjechampignons (schoongeveegd)
15 gram gedroogde paddenstoelen
2 theelepels gedroogde dragon
75 gram bloem
1 liter melk
75 gram belegen kaas (geraspt)
75 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
250 gram lasagnebladen (koelvers)
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 180ºC. Maal de uien, knoflook en prei fijn in de keukenmachine. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en voeg het preimengsel toe.
2. Maal de verse en gedroogde paddenstoelen fijn in de keukenmachine. Voeg de gemalen paddenstoelen toe aan het preimengsel en bak circa 15 minuten. Voeg de laatste 2 minuten de dragon toe en breng op smaak met zout en peper. Laat de vulling even afkoelen.
3. Verhit intussen de overige olijfolie in een steelpan. Voeg de bloem toe en bak 2 minuten. Klop de melk in een dun straaltje door de bloem. Laat circa 5 minuten pruttelen, tot de saus een mooie dikte heeft. Voeg de helft van de kaas toe en breng op smaak met zout en peper.
4. Schenk een derde van de kaassaus in de ovenschaal. Halveer de lasagnebladen in de breedte en verdeel het paddenstoelenmengsel erover. Rol de vellen op en leg ze in de ovenschaal. Verdeel de overige kaassaus over de schaal en bestrooi met de rest van de kaas.
5. Dek de schaal af met aluminiumfolie. Bak de cannelloni circa 35 minuten in het midden van de oven. Verwijder na circa 15 minuten oventijd het folie en bak de cannelloni goudbruin.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
25 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
67 gram
Vezels
8 gram
Eiwitten
35 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie