Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paddenstoelen-uientaart

Paddenstoelen-uientaart

Ingrediënten

  • 250 g havermout
  • 80 ml kokos- of olijfolie
  • 3 eieren
  • 250 g kastanjechampignons
  • 5 cherrytomaatjes
  • 3 uien
  • 2 tenen knoflook
  • 100 ml notenmelk
  • 1 el gedroogde tijm
  • 100 g harde geitenkaas
  • 100 g zonnebloempitten
Paddenstoelen-uientaart product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 55 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.
  2. Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal totdat het meel is.
  3. Meng de olie met het meel en 1 ei en kneed tot je een stevige bal kunt vormen.
  4. Voeg wat water toe als het te droog is, of meer meel als het te nat is.
  5. Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het tot gebruik in de koelkast.
  6. Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de tomaatjes doormidden.
  7. Snipper de uien en teentjes knoflook.
  8. Klop 2 eieren met de notenmelk los en roer de tijm, ui, knoflook, kastanjechampignons en kerstomaatjes erdoor.
  9. Rasp de kaas en roer drie kwart door het ei-groentemengsel.
  10. Rol het deeg uit, vet een springvorm in en bekleed hem met het deeg.
  11. Giet het ei-groentemengsel in de springvorm en strooi de zonnebloempitjes en resterende geitenkaas over de taart.
  12. Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven, tot hij gaar en lichtbruin is.
  13. Tip: Serveer de paddenstoelen-uientaart met een frisse wortelsalade.