
Paddenstoelen-uientaart
4 pers.
ca. 55 min
Hollands
Ingrediënten
250 g havermout
80 ml kokos- of olijfolie
3 eieren
250 g kastanjechampignons
5 cherrytomaatjes
3 uien
2 tenen knoflook
100 ml notenmelk
1 el gedroogde tijm
100 g harde geitenkaas
100 g zonnebloempitten
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 200 °C.
Doe de havermout in een blender of keukenmachine en maal totdat het meel is.
Meng de olie met het meel en 1 ei en kneed tot je een stevige bal kunt vormen.
Voeg wat water toe als het te droog is, of meer meel als het te nat is.
Verpak het deeg in huishoudfolie en leg het tot gebruik in de koelkast.
Snijd de kastanjechampignons in plakjes en de tomaatjes doormidden.
Snipper de uien en teentjes knoflook.
Klop 2 eieren met de notenmelk los en roer de tijm, ui, knoflook, kastanjechampignons en kerstomaatjes erdoor.
Rasp de kaas en roer drie kwart door het ei-groentemengsel.
Rol het deeg uit, vet een springvorm in en bekleed hem met het deeg.
Giet het ei-groentemengsel in de springvorm en strooi de zonnebloempitjes en resterende geitenkaas over de taart.
Bak de taart 30 tot 40 minuten in de oven, tot hij gaar en lichtbruin is.
Tip: Serveer de paddenstoelen-uientaart met een frisse wortelsalade.