
Paddenstoelenlasagne met linzenragout en aubergine
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
7 eetlepels olijfolie
2 uien (gesnipperd)
1 wortel (in kleine blokjes)
4 teentjes knoflook (geperst)
200 gram linzen (gedroogde)
2 eetlepels tomatenpuree
2 eetlepels sojasaus
150 milliliter rode wijn
750 milliliter groentebouillon
3 aubergines
500 gram gemengde paddenstoelen (schoongeveegd)
2 bollen mozzarella (in plakken)
Bereidingswijze
1. Snijd de aubergines in de lengte in plakken van circa 1 cm. Verhit 2 eetlepels olie en bak hierin de aubergineplakken aan beide kanten op een hoge stand goudbruin. Voeg als het geheel te droog wordt extra olie toe. Houd apart.
2. Verhit de rest van de olie en bak hierin de paddenstoelen op een hoge stand in circa 5 minuten goudbruin. Verwarm de oven voor op 200°C.
3. Verdeel een laag saus over de bodem van de ovenschaal. Schep een laag paddenstoelen erop en leg een laag aubergineplakken net overlappend op elkaar erop. Herhaal deze stappen. Verdeel de mozzarella erover en bak de lasagne circa 25 minuten in de oven.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
31 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
47 gram
Vezels
18 gram
Eiwitten
31 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie