
Paddenstoelentaart met pastinaak, komijnekaas en hazelnoten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 15 min
Europees
Ingrediënten
6 plakjes hartigetaartdeeg (ontdooid)
0 olijfolie
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
400 gram gemengde paddenstoelen (in stukken, schoongeveegd)
300 gram pastinaken (in dunne plakjes of reepjes)
125 gram hazelnoten (grof gehakt)
3 eetlepels paneermeel
4 eieren
200 milliliter kookroom
2 theelepels kerriepoeder
150 gram komijnekaas (geraspt)
125 gram gemengde eikenbladsla
0 notenolie
0 balsamicoazijn
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 200ºC. Bekleed de ingevette taartvorm met het deeg en prik het op enkele plekken in met een vork.
2. Verhit een scheut olijfolie in een wok en fruit hierin de knoflook 1-2 minuten. Schep de paddenstoelen en pastinaak erdoor en roerbak circa 3 minuten. Breng op smaak met zout en peper.
3. Verdeel de helft van de hazelnoten gemengd met paneermeel over de deegbodem. Schep het paddenstoelenmengsel erop. Klop de eieren los met de kookroom, kerrie en de helft van de kaas. Giet dit mengsel over de taartvulling. Verdeel de rest van de kaas en noten erover. Bak de taart in het midden van de oven in 40 minuten goudbruin en gaar.
4. Meng de sla met een scheutje notenolie en balsamicoazijn en serveer erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
885 kcal
Vetten
65 gram
Waarvan verzadigd vet
20 gram
Koolhydraten
39 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
29 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie