

Paella met kip
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 45 min
8.67 voor 4 pers.
Ingrediënten
3 eetlepel Olijfolie
4 stuks Kipdijfilet
400 gram Snijbonen
2 theelepel Paprikapoeder
2 stuks Tomaten
1 Snufje Saffraan
2 stuks Bouillon
400 gram Paella rijst
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie in een paella of koekenpan. Breng de kip op smaak met peper en zout en bak deze aan beide kanten aan tot de kip goudbruin is.
2. Maak de snijbonen schoon en voeg deze toe aan de pan, bak 3 minuten mee.
3. Snij de tomaten in blokjes en voeg, samen met de paprikapoeder, toe aan de pan. Bak weer 3 minuten mee. Breng op smaak met zout.
4. Voeg de paella rijst toe, roer door, en voeg dan de bouillonblokjes en 1.5 liter heet water toe. Laat de paella rijst in 20 minuten gaar koken. Laat 5 minuten staan voordat je de paella opdient.
Meer recepten in de categorie