
Paella uit Valencia
4 pers.
ca. 50 min
Spaans
Ingrediënten
1 envelopje saffraandraadjes
4 kipdrumsticks
zout
versgemalen peper
100 ml olijfolie
250 g reuzegarnalen (Vismarine), ontdooid (zie voorgerecht garnalensalade)
100 g chorizo, in reepjes of plakjes
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, gesnipperd
1 rode paprika, in blokjes
400 g rondkorrelrijst (arborio- of risottorijst)
900 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
150 g diepvriesdoperwten
1 citroen, in partjes
Bereidingswijze
Bak de chorizo, ui, knoflook en paprika al omscheppend 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glanzen. Roer de saffraan met vocht en de bouillon erdoor en kook zachtjes, on­afgedekt 15 minuten tot de rijst bijna droog maar wel smeuïg is. Voeg na 10 minuten de drumsticks en doperwten toe. Schep de blacktigers erdoor. Serveer de paella in de pan en garneer met citroen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
975 kcal
Vetten
46 gram
Koolhydraten
96 gram
Eiwitten
43 gram