Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paella uit Valencia

Paella uit Valencia

Ingrediënten

  • 1 envelopje saffraandraadjes
  • 4 kipdrumsticks
  • zout
  • versgemalen peper
  • 100 ml olijfolie
  • 250 g reuzegarnalen (Vismarine), ontdooid (zie voorgerecht garnalensalade)
  • 100 g chorizo, in reepjes of plakjes
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, gesnipperd
  • 1 rode paprika, in blokjes
  • 400 g rondkorrelrijst (arborio- of risottorijst)
  • 900 ml kippenbouillon (van tablet of uit pot)
  • 150 g diepvriesdoperwten
  • 1 citroen, in partjes
Paella uit Valencia product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 50 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Week de saffraandraadjes in 4 eetlepels warm water. Bestrooi de drumsticks met zout en peper. Verhit de olijfolie in een paellapan of wok en bak hierin de kip in 15 minuten goudbruin en bijna gaar. Schep de drumsticks uit de pan en houd ze warm. Bak de garnalen in het bakvet tot ze roze zijn, schep ze uit de pan en houd ze warm.

Bereidingswijze

  1. Bak de chorizo, ui, knoflook en paprika al omscheppend 3 minuten. Voeg de rijst toe en bak deze even mee tot de korrels glanzen. Roer de saffraan met vocht en de bouillon erdoor en kook zachtjes, on­afgedekt 15 minuten tot de rijst bijna droog maar wel smeuïg is. Voeg na 10 minuten de drumsticks en doperwten toe. Schep de blacktigers erdoor. Serveer de paella in de pan en garneer met citroen.

    Voedingswaarde

  • Kcal 975
  • Eiwit 43 g
  • Koolhydraten 96 g
  • Vet 46 g