
Paksoi-stamppot met vegaballetjes
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
1 kilogram kruimige aardappel (geschild, in blokjes)
4 eetlepels wokolie
1 rode ui (in smalle ringen)
400 gram vegetarische balletjes
4 eetlepels ketjap manis
1 rode peper (in ringetjes)
1 struik paksoi (in smalle reepjes)
200 milliliter kokosmelk
1 theelepel kerriepoeder
50 gram gefrituurde uitjes (bakje)
Bereidingswijze
1. Kook de aardappels in 15 minuten gaar in water met zout.
2. Verhit 2 eetlepels olie en fruit hierin de ui. Voeg de balletjes toe en bak ze op middelhoge stand 5 minuten mee. Schep de ketjap erdoor en houd even warm.
3. Verhit de rest van de olie in een wok en roerbak hierin de rode peper en paksoi 3-4 minuten.
4. Giet de aardappels af. Stamp er met de kokosmelk en kerrie een puree van en schep de paksoi erdoor.
5. Serveer de stamppot met de balletjes en bestrooi met de gefrituurde uitjes.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
595 kcal
Vetten
27 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
58 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
25 gram
Zout
3 gram
Meer recepten in de categorie