Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pan Bagnat: Frans picknickbrood

Pan Bagnat: Frans picknickbrood

Ingrediënten

  • 1 Korenlanders rustiek spelt, ongesneden
  • 75 g haricots verts (fairtrade), schoongemaakt
  • 2 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 100 g geroosterde gele paprika (pot 465 g)
  • 1 potje artisjokharten (180 g), uitgelekt
  • 2 el milde olijfolie
  • 40 g komkommer, in dunne plakjes
Pan Bagnat: Frans picknickbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Lunch
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 2 personen

Bereidingswijze

  1. Snij het brood horizontaal in de lengte doormidden. Haal er aan beide kanten een flinke laag broodkruim uit. Kook de haricots verts 5 min. in een pan met kokend water en kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en laat de eieren en haricots verts afkoelen.
  2. Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd en bestrijk hiermee de binnenkant van het brood. Scheur de paprika in stukken en beleg hiermee de 2 helften brood. Verdeel de artisjokharten en de haricots verts erover. Pel de eieren, snij ze in blokjes en verdeel over de onderste helft van het brood. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
  3. Verdeel de komkommer over het ei en druk alles flink aan. Leg nu in een snelle beweging de bovenkant van het brood op de onderkant en druk aan. Het brood is nu weer ‘dicht’. Je kunt hem meteen eten of in folie wikkelen en meenemen naar een picknick. Het brood wordt uiteindelijk wat minder knapperig, maar niet minder lekker.

    Voedingswaarde

  • Kcal 515
  • Eiwit 14 g
  • Koolhydraten 52 g
  • Vet 27 g