
Pan Bagnat: Frans picknickbrood
2 pers.
ca. 20 min
Frans
Ingrediënten
1 Korenlanders rustiek spelt, ongesneden
75 g haricots verts (fairtrade), schoongemaakt
2 eieren (Beter Leven 2 sterren)
3 el mayonaise
1 el grove mosterd
100 g geroosterde gele paprika (pot 465 g)
1 potje artisjokharten (180 g), uitgelekt
2 el milde olijfolie
40 g komkommer, in dunne plakjes
Bereidingswijze
Snij het brood horizontaal in de lengte doormidden. Haal er aan beide kanten een flinke laag broodkruim uit. Kook de haricots verts 5 min. in een pan met kokend water en kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en laat de eieren en haricots verts afkoelen.
Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd en bestrijk hiermee de binnenkant van het brood. Scheur de paprika in stukken en beleg hiermee de 2 helften brood. Verdeel de artisjokharten en de haricots verts erover. Pel de eieren, snij ze in blokjes en verdeel over de onderste helft van het brood. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verdeel de komkommer over het ei en druk alles flink aan. Leg nu in een snelle beweging de bovenkant van het brood op de onderkant en druk aan. Het brood is nu weer ‘dicht’. Je kunt hem meteen eten of in folie wikkelen en meenemen naar een picknick. Het brood wordt uiteindelijk wat minder knapperig, maar niet minder lekker.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
515 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
52 gram
Eiwitten
14 gram