Pan Bagnat: Frans picknickbrood - Recepten

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pan Bagnat: Frans picknickbrood

Pan Bagnat: Frans picknickbrood

Pan Bagnat: Frans picknickbrood product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Lunchgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
2

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 Korenlanders rustiek spelt, ongesneden
  • 75 g haricots verts (fairtrade), schoongemaakt
  • 2 eieren (Beter Leven 2 sterren)
  • 3 el mayonaise
  • 1 el grove mosterd
  • 100 g geroosterde gele paprika (pot 465 g)
  • 1 potje artisjokharten (180 g), uitgelekt
  • 2 el milde olijfolie
  • 40 g komkommer, in dunne plakjes
Bereiden
Snij het brood horizontaal in de lengte doormidden. Haal er aan beide kanten een flinke laag broodkruim uit. Kook de haricots verts 5 min. in een pan met kokend water en kook de eieren in 8 min. hard. Laat ze schrikken en laat de eieren en haricots verts afkoelen.
Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd en bestrijk hiermee de binnenkant van het brood. Scheur de paprika in stukken en beleg hiermee de 2 helften brood. Verdeel de artisjokharten en de haricots verts erover. Pel de eieren, snij ze in blokjes en verdeel over de onderste helft van het brood. Besprenkel met de olie en bestrooi met peper en eventueel zout.
Verdeel de komkommer over het ei en druk alles flink aan. Leg nu in een snelle beweging de bovenkant van het brood op de onderkant en druk aan. Het brood is nu weer ‘dicht’. Je kunt hem meteen eten of in folie wikkelen en meenemen naar een picknick. Het brood wordt uiteindelijk wat minder knapperig, maar niet minder lekker.

Voedingswaarde

eiwit
14 g
koolhydraten
52 g
vet
27 g
Kcal
515