Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pangasiusfilet in Oosterse groentebouillon

Pangasiusfilet in Oosterse groentebouillon

Ingrediënten

  • 300 gram pangasiusfilets
  • 400 gram Chinese roerbakgroente
  • 1 stuk bloemkool
  • 4 cm gember
  • 200 gram zilvervliesrijst
  • 2 stengels bosuien
  • 1 eetlepel sambal oelek
  • 2 stuks groentebouillonblokjes
  • 1 eetlepel sesamzaad
Pangasiusfilet in Oosterse groentebouillon product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Zet een maatbeker met 500 ml water in de vriezer en laat ijskoud worden.
  2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  3. Rasp de gember en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de gember, de bloemkool en de roerbakgroenten toe en kook 4 minuten op hoog vuur.
  4. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de vis in 6 minuten rondom goudbruin.
  5. Snijd de bosui in ringen. Schep in het midden van 4 diepe borden wat rijst, volg met de groenten en de bouillon en verdeel tot slot pangasiusfilet over de borden. Garneer de soep met een beetje sambal, de bosui en de sesamzaadjes.

    Voedingswaarde

  • Kcal 321
  • Eiwit 20 g
  • Koolhydraten 46 g
  • waarvan suikers 7
  • Vet 4 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 1
  • Vezels 9