
Pangasiusfilet in Oosterse groentebouillon
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
300 gram pangasiusfilets
400 gram Chinese roerbakgroente
1 stuk bloemkool
4 cm gember
200 gram zilvervliesrijst
2 stengels bosuien
1 eetlepel sambal oelek
2 stuks groentebouillonblokjes
1 eetlepel sesamzaad
Bereidingswijze
1. Zet een maatbeker met 500 ml water in de vriezer en laat ijskoud worden.
2. Breng een pan met water aan de kook en bereid de zilvervliesrijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
3. Rasp de gember en snijd de bloemkool in kleine roosjes. Breng 1 liter water aan de kook en voeg de bouillonblokjes, de gember, de bloemkool en de roerbakgroenten toe en kook 4 minuten op hoog vuur.
4. Verhit een koekenpan met een scheutje olie en bak de vis in 6 minuten rondom goudbruin.
5. Snijd de bosui in ringen. Schep in het midden van 4 diepe borden wat rijst, volg met de groenten en de bouillon en verdeel tot slot pangasiusfilet over de borden. Garneer de soep met een beetje sambal, de bosui en de sesamzaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1348 Kj
Calorieën
321 kcal
Vetten
4 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
46 gram
Waarvan suikers
7 gram
Vezels
9 gram
Eiwitten
20 gram