Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pangasius met hazelnootkorstje en paddenstoelenstamppot

Pangasius met hazelnootkorstje en paddenstoelenstamppot

Ingrediënten

  • 1½ kg kruimige aardappelen, geschild
  • 3 sneetjes wit casinobrood
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 3 el hazelnoten, grof gehakt
  • 5 el peterselie, fijngehakt
  • 2 schalen pangasiusfilet (à 250 g)
  • 3 el mosterd
  • 1-2 el olijfolie
  • 3 bakjes paddenstoelen-seizoensmelange (à 200 g), schoongemaakt en in stukjes
  • 1 beker crème fraîche (200 g) EXTRA staafmixer met hakmolen of keukenmachine
  • bakplaat bekleed met bakpapier
  • pureestamper
Pangasius met hazelnootkorstje en paddenstoelenstamppot product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor tot 200ºC. Kook de aardappelen in ruim water, eventueel met zout, in 20 minuten gaar. Maal met de hakmolen of in de keukenmachine het brood fijn. Meng er 1 teentje knoflook, de hazelnoten, 2 eetlepels peterselie en zout naar smaak door
  2. Leg de pangasiusfilet op de bakplaat. Besmeer de vis met de mosterd. Verdeel het brood-hazelnotenmengsel erover en druk licht aan
  3. Bak de pangasiusfilet in de voorverwarmde oven 15-20 minuten, tot de vis gaar is en het brood-hazelnotenmengsel goudbruin en krokant. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten gaar. Voeg de resterende 2 teentjes knoflook en 3 eetlepels peterselie toe en bak nog 1 minuut
  4. Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de paddenstoelen erdoor en breng op smaak met peper
  5. Schep de paddenstoelenstamppot op 4 borden en leg de pangasiusfilet erbij.

    Voedingswaarde

  • Kcal 725
  • Eiwit 35 g
  • Koolhydraten 81 g
  • Vet 27 g