
Pangasius met hazelnootkorstje en paddenstoelenstamppot
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1½ kg kruimige aardappelen, geschild
3 sneetjes wit casinobrood
3 teentjes knoflook, geperst
3 el hazelnoten, grof gehakt
5 el peterselie, fijngehakt
2 schalen pangasiusfilet (à 250 g)
3 el mosterd
1-2 el olijfolie
3 bakjes paddenstoelen-seizoensmelange (à 200 g), schoongemaakt en in stukjes
1 beker crème fraîche (200 g) EXTRA staafmixer met hakmolen of keukenmachine
bakplaat bekleed met bakpapier
pureestamper
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor tot 200ºC. Kook de aardappelen in ruim water, eventueel met zout, in 20 minuten gaar. Maal met de hakmolen of in de keukenmachine het brood fijn. Meng er 1 teentje knoflook, de hazelnoten, 2 eetlepels peterselie en zout naar smaak door
Leg de pangasiusfilet op de bakplaat. Besmeer de vis met de mosterd. Verdeel het brood-hazelnotenmengsel erover en druk licht aan
Bak de pangasiusfilet in de voorverwarmde oven 15-20 minuten, tot de vis gaar is en het brood-hazelnotenmengsel goudbruin en krokant. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de paddenstoelen in 4 minuten gaar. Voeg de resterende 2 teentjes knoflook en 3 eetlepels peterselie toe en bak nog 1 minuut
Giet de aardappelen af. Stamp ze met de crème fraîche tot een smeuïge puree. Schep de paddenstoelen erdoor en breng op smaak met peper
Schep de paddenstoelenstamppot op 4 borden en leg de pangasiusfilet erbij.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
725 kcal
Vetten
27 gram
Koolhydraten
81 gram
Eiwitten
35 gram