

Panna cotta garnalencocktail met avocadomousse
6 pers.
ca. 270 min
Ingrediënten
4 blaadjes gelatine
2 el mayonaise
1 el ketchup
1,5 tl whisky
zwarte peper
500 ml slagroom
200 gr PLUS grote garnalen (gekookt en gepeld)
100 gr Griekse yoghurt
1 rijpe avocado
1 tl mierikswortel
1 citroen
zout
100 gr Hollandse garnalen
100 gr rivierkreeftjes
1 snoepgoed mini-komkommer
1 takje verse dille
EXTRA nodig: keukenmachine of hakmolen, 6 - 8 glazen bakjes
Bereidingswijze
1. Week de gelatine 5 minuten in koud water. Klop voor de whisky-cocktailsaus de mayonaise, ketchup, whisky en een snufje peper door elkaar.
2. Verwarm 400 ml slagroom tot het kookpunt. Haal van het vuur, knijp de gelatine uit en roer erdoor tot het is opgelost. Laat afkoelen tot lauw.
3. Maal 100 gram grote garnalen met 100 ml slagroom fijn in de keukenmachine. Roer daarna de Griekse yoghurt en 1,5 eetlepel van de whisky-cocktailsaus erdoor. Meng de overige garnalen met de resterende saus en bewaar afgedekt in de koelkast.
4. Roer de afgekoelde slagroom rustig door de garnalenmousse met een garde. Proef en voeg naar wens extra peper toe. Schenk in 6-8 mooie glazen en zet minimaal 4 uur in de koelkast.
5. Pureer de avocado met mierikswortel, 1 theelepel citroensap, zout en peper.
6. Zet een glaasje panna cotta op een mooi bord en bestrijk het bord met 1 eetlepel van de avocadomousse. Garneer de mousse met Hollandse garnalen en rivierkreeftjes. Garneer de panna cotta met de bewaarde grote garnalen, Hollandse garnalen, dunne plakjes komkommer, een snufje peper, takjes dille en citroenrasp.
Meer recepten in de categorie