
Pannenkoek gevuld met spek en appel
Ontbijt
4 pers.
ca. 30 min
Nederlands
Ingrediënten
200 gram ontbijtspekplakjes (in reepjes)
2.5 eetlepels vloeibaar bakproduct
1 elstar appel (gewassen, in partjes)
2 eetlepels blanke rozijnen
400 gram meergranen pannenkoekmix
900 milliliter halfvolle melk
2 eieren
Bereidingswijze
1. Verwarm de koekenpan en bak het spek in circa 3 minuten op middelhoge stand knapperig.
2. Voeg een eetlepel bakproduct en de appelpartjes toe en laat ze al roerbakkend een beetje bruinen.
3. Schep vervolgens de rozijnen erdoor en doe alles over in een kom.
4. Klop de pannenkoekenmix met de melk en de eieren tot een glad beslag.
5. Verwarm steeds een klein beetje van de rest van het vloeibaar bakproduct in een koekenpan met anti-aanbaklaag en laat goed heet worden.
6. Bak 4 dikke pannenkoeken houd ze warm onder folie of op een pan met een laagje kokend water.
7. Leg op elk bord een pannenkoek en verdeel de vulling erover. Klap de pannenkoeken 2 keer dubbel.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
560 kcal
Vetten
29 gram
Waarvan verzadigd vet
10 gram
Koolhydraten
48 gram
Eiwitten
27 gram
Meer recepten in de categorie