
Pannenkoeken met geitenkaas en asperges
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
1 kg witte asperges
125 gram geitenkaas
200 gram trostomaten
10 gram basilicum
2 eetlepels groene pesto
8 stuks pannenkoeken
75 gram rucola
Bereidingswijze
1. Schil de asperges en verwijder de uiteinden. Verkruimel de geitenkaas. Snijd de tomaten in plakjes. Haal de blaadjes van de takjes basilicum.
2. Meng de geitenkaas met de groene pesto.
3. Breng een pan met water aan de kook, kook de asperges 10 minuten, giet af, laat iets afkoelen en dep met keukenpapier droog.
4. Verhit een koekenpan en bak één pannenkoek 2 minuten op laag vuur. Draai de pannenkoek om en verdeel wat geitenkaas eroverheen. Leg er wat tomaat en asperges bovenop. Bak nog 4 minuten zodat de kaas begint te smelten. Herhaal deze stap met de overige pannenkoeken.
5. Verdeel de pannenkoeken over de borden. Serveer met de rucola en garneer met de basilicumblaadjes.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2020 Kj
Calorieën
479 kcal
Vetten
19 gram
Waarvan verzadigd vet
8 gram
Koolhydraten
56 gram
Waarvan suikers
14 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie