
Pannenkoeken met spek
Ontbijt
3 pers.
ca. 45 min
Nederlands
Ingrediënten
300 gram zelfrijzend bakmeel
200 milliliter sojamelk
200 milliliter appelsap
200 milliliter mineraalwater met koolzuur
2 eetlepels zonnebloemolie
100 gram ontbijtspek (in plakjes)
Bereidingswijze
1. Klop het bakmeel met de sojamelk, appelsap, mineraalwater en een kleine eetlepel olie tot een glad beslag. Laat circa 30 minuten rusten in de koelkast.
2. Verhit een beetje olie in een koekenpan en leg op de bodem enkele plakjes spek. Bak circa 1 minuut en giet wat van het beslag erover. Bak tot de bovenkant bijna droog is en keer de pannenkoek om. Bak de andere kant goudbruin.
3. Bak de andere pannenkoeken en houd ze warm. Besprenkel de pannenkoeken eventueel met honing.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
445 kcal
Vetten
12 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
70 gram
Eiwitten
13 gram
Meer recepten in de categorie