Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoekentaart met appel, kaneel en chocolade

Pannenkoekentaart met appel, kaneel en chocolade

Ingrediënten

  • 4 stuks appels
  • 900 ml Sojadrink
  • 1 pak pannenkoekmix
  • 2 stuks eieren
  • 150 gram pure chocolade
  • 400 ml room
Pannenkoekentaart met appel, kaneel en chocolade product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de sojamelk en de eieren.
  2. 2. Snijd de appels in flinterdunne plakjes en breek 1 chocoladereep in stukken.
  3. 3. Smelt de stukken chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met kokend water en voeg er beetje bij beetje 200 ml slagroom aan toe. Blijf goed roeren tot een egaal chocolademengsel (ganache).
  4. 4. Klop de overige slagroom met een eetlepel suiker in een vetvrije kom stijf.
  5. 5. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak stuk voor stuk de pannenkoeken met een paar plakjes appel.
  6. 6. Stapel vervolgens de pannenkoeken en smeer tussen elke pannenkoek een laag ganache en wissel deze af met de slagroom.
  7. 7. Schaaf tot slot van de overgebleven chocolade krullen en garneer de pannenkoekentaart hiermee.

    Voedingswaarde

  • Kcal 952
  • Eiwit 102 g
  • Koolhydraten 75 g
  • waarvan suikers 45
  • Vet 62 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 32
  • Vezels 5