
Pannenkoekentaart met appel, kaneel en chocolade
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
4 stuks appels
900 ml Sojadrink
1 pak pannenkoekmix
2 stuks eieren
150 gram pure chocolade
400 ml room
Bereidingswijze
1. Bereid de pannenkoekenmix volgens de aanwijzingen op de verpakking met de sojamelk en de eieren.
2. Snijd de appels in flinterdunne plakjes en breek 1 chocoladereep in stukken.
3. Smelt de stukken chocolade au bain-marie in een kom boven een pan met kokend water en voeg er beetje bij beetje 200 ml slagroom aan toe. Blijf goed roeren tot een egaal chocolademengsel (ganache).
4. Klop de overige slagroom met een eetlepel suiker in een vetvrije kom stijf.
5. Verhit ondertussen een klontje boter in een koekenpan en bak stuk voor stuk de pannenkoeken met een paar plakjes appel.
6. Stapel vervolgens de pannenkoeken en smeer tussen elke pannenkoek een laag ganache en wissel deze af met de slagroom.
7. Schaaf tot slot van de overgebleven chocolade krullen en garneer de pannenkoekentaart hiermee.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
3640 Kj
Calorieën
952 kcal
Vetten
62 gram
Waarvan verzadigd vet
32 gram
Koolhydraten
75 gram
Waarvan suikers
45 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
102 gram