
Pannenkoekjes met gekarameliseerde bosperzik
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
2 stuks perziken
150 gram Griekse yoghurt
1 stuk citroen
40 gram pecannoten
1 eetlepel honing
2 theelepels kaneel
2 stuks eieren
85 gram havermout
20 gram roomboter
1 theelepel kardemom
1 theelepel gemberpoeder
Bereidingswijze
1. Smelt de boter in een steelpan en maal de havermout met behulp van een staafmixer fijn.
2. Snijd de perzik in flinterdunne plakken, pers het sap uit de citroen en hak de pecannoten grof.
3. Klop de eieren los en meng samen met de havermout, de gesmolten boter, de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, de honing, de kaneel, de gemberpoeder en de kardemom tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
4. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep met behulp van een soeplepel het beslag voor 1 pannenkoek in de pan. Leg vervolgens 3 à 4 plakken perzik op de pannenkoek. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur totdat de zijkanten iets omhoog gaan staan. Draai dan de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak de pannenkoek nog eens in 3 à 4 minuten gaar en goudbruin. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
5. Garneer de perzikpannenkoekjes met een eetlepel Griekse yoghurt, wat honing en de grofgehakte pecannoten.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
1235 Kj
Calorieën
294 kcal
Vetten
16 gram
Waarvan verzadigd vet
4 gram
Koolhydraten
27 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
10 gram
Meer recepten in de categorie