Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pannenkoekjes met gekarameliseerde bosperzik

Pannenkoekjes met gekarameliseerde bosperzik

Ingrediënten

  • 2 stuks perziken
  • 150 gram Griekse yoghurt
  • 1 stuk citroen
  • 40 gram pecannoten
  • 1 eetlepel honing
  • 2 theelepels kaneel
  • 2 stuks eieren
  • 85 gram havermout
  • 20 gram roomboter
  • 1 theelepel kardemom
  • 1 theelepel gemberpoeder
Pannenkoekjes met gekarameliseerde bosperzik product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Nagerecht
Recipes/Time Ca. 20 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Smelt de boter in een steelpan en maal de havermout met behulp van een staafmixer fijn.
  2. 2. Snijd de perzik in flinterdunne plakken, pers het sap uit de citroen en hak de pecannoten grof.
  3. 3. Klop de eieren los en meng samen met de havermout, de gesmolten boter, de yoghurt, 1 eetlepel citroensap, de honing, de kaneel, de gemberpoeder en de kardemom tot een glad beslag. Laat het beslag 10 minuten rusten.
  4. 4. Verhit een koekenpan met anti-aanbaklaag en schep met behulp van een soeplepel het beslag voor 1 pannenkoek in de pan. Leg vervolgens 3 à 4 plakken perzik op de pannenkoek. Bak de pannenkoek op middelhoog vuur totdat de zijkanten iets omhoog gaan staan. Draai dan de pannenkoek om met behulp van een spatel. Bak de pannenkoek nog eens in 3 à 4 minuten gaar en goudbruin. Herhaal deze stap totdat het beslag op is.
  5. 5. Garneer de perzikpannenkoekjes met een eetlepel Griekse yoghurt, wat honing en de grofgehakte pecannoten.

    Voedingswaarde

  • Kcal 294
  • Eiwit 10 g
  • Koolhydraten 27 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 16 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 4
  • Vezels 3