
Panzanella met Italiaanse groenten en buffelmozzarella
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
28.47 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Ciabatta
1 stuk Aubergine
1 stuk Courgette
2 stuks Zoete puntpaprika
4 tenen Knoflook
4 eetlepel Olijfolie
500 gram Trostomaten
1 stuk Kleine rode ui
1 stuk Rode peper
2 eetlepel Kalamata olijven
1 bosje Basilicum
250 gram Buffelmozzarella
2 eetlepel Rode wijnazijn
Bereidingswijze
1. Snijd de ciabatta in stukken van ongeveer 3 x 3 centimeter en laat 10 minuten op een bakblik drogen aan de lucht. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de aubergine, courgette en zoete puntpaprika in grove stukken. Plet de tenen knoflook en meng met de groenten, de helft van de olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en rooster 15-20 minuten in de oven.
2. Meng de ciabatta met de resterende olijfolie en verdeel over een bakblik. Rooster het brood de laatste 5-10 minuten van de groenten mee totdat het brood goudbruin en krokant is.
3. Snijd de trostomaten in grove stukken en breng op smaak met peper en zout. Snijd de rode ui en rode peper in dunne ringen. Scheur de olijven, basilicumblaadjes en mozzarella in stukken.
4. Meng alle ingrediënten met elkaar. Breng eventueel op smaak met extra olijfolie.
Meer recepten in de categorie