
Panzanella
Lunch
2 pers.
ca. 30 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 ciabattabroodje
1 romatomaat (in dunne plakken)
1 kleine rode ui (in dunne ringen)
1 komkommer (in blokjes)
1 stengel bleekselderij (in smalle boogjes)
1 eetlepel kappertjes
1 eetlepel verse basilicum (gehakt)
8 blaadjes verse basilicum
1 eetlepel zwarte olijf (gehalveerd, zonder pit)
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 teentje knoflook (geperst)
Bereidingswijze
1. Verdeel het brood in stukjes en besprenkel deze licht met koud water, niet te veel want dan wordt het brood slap.
2. Meng de tomaat, ui, komkommer, bleekselderij, kappertjes, gehakte basilicum en olijven door het brood.
3. Meng de ingredienten voor de dressing en voeg zout en peper naar smaak toe. Schep de dressing luchtig door de salade.
4. Zet de salade 15 minuten apart (niet in de koelkast) zodat de smaken goed intrekken. Verdeel voor het serveren de basilicumblaadjes erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
275 kcal
Vetten
18 gram
Waarvan verzadigd vet
3 gram
Koolhydraten
22 gram
Eiwitten
5 gram
Meer recepten in de categorie