
Panzanella van geroosterde tomaten
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
25.13 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 kilo Trostomaten
1 stuk Aubergine
1 stuk Courgette
1 stuk Stokbrood
1 stuk Rode ui
50 ml Rode wijnazijn
2 eetlepel Kappertjes
1 Bos Peterselie
1 Bos Basilicum
250 gram Buffelmozzarella
2 theelepel Citroenrasp
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd vijf tomaten in parten en verwijder de harde kernen. Meng met twee eetlepels olijfolie, zout en peper, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat of ovenschaal. Rooster 25 minuten in de oven.
2. Snijd de uiteindes van de aubergine en courgette, en snijd het vruchtvlees in blokjes van 3 x 3 centimeter. Verwarm een grote koekenpan met een scheut olijfolie op middelhoog vuur en bak hierin in porties de aubergine- en courgetteblokjes goudbruin. Breng op smaak met peper en zout.
3. Snijd of scheur ondertussen het stokbrood in stukjes van ongeveer 3 x 3 centimeter en besprenkel met olijfolie. Verdeel over een bakplaat of ovenschaal en rooster nog 10 minuten mee met de tomaten.
4. Snijd de resterende tomaten in grove stukken. Verwijder de schil van de ui en snijd in dunne ringen. Meng de tomaten met de rode ui, zout, peper, 50 ml olijfolie, de rode wijnazijn en de kappertjes. Zet apart.
5. Hak de peterselie en basilicum grof. Scheur de buffelmozzarella in stukken. Meng de geroosterde tomaten, courgette, aubergine, het brood, de peterselie en basilicum door het tomatenmengsel. Verdeel over een grote schaal of vier diepe borden. Garneer met de buffelmozzarella, extra olijfolie en de citroenrasp.
Meer recepten in de categorie