
Papardelle al ragù
4 pers.
ca. 155 min
Ingrediënten
2 uien (LB)
1 teentje knoflook
1 winterpeen
2 stengels bleekselderij
500 g runderriblappen, op kamertemperatuur
1,5 el Italiaanse kruiden
2 el milde olijfolie (LB)
1 blikje tomatenpuree (140 g)
1 pot vleesfond (380 ml, Larco)
100 ml volle rode wijn
1 pak verse lasagnevellen (250 g, Biologisch PLUS)
½ pot basilicum (Biologisch PLUS)
[object Object]
Bereidingswijze
Snipper de ui en de knoflook, schil de winterpeen en snijd in plakjes en de bleekselderij in boogjes. Dep het vlees droog met keukenpapier en snijd in stukjes van 2 cm. Verhit de olijfolie in een braadpan en bak het vlees rondom bruin. Neem uit de pan en doe de ui, winterpeen, selderij en Italiaanse kruiden erbij. Bak 10 min. en doe het vlees er weer bij. Voeg de tomatenpuree, vleesfond en wijn toe en breng aan de kook. Zet het vuur laag en laat afgedekt ca. 2 uur stoven. Roer af en toe en voeg extra heet water toe indien nodig. Breng op smaak met peper en zout.
Knip de lasagnevellen in de lengte in brede linten van 3,5 cm en kook ze in ca. 2 min. beetgaar. Giet af en verdeel over 4 diepe borden, schep het vlees erop en bestrooi met blaadjes basilicum. Lekker met geraspte Parmezaanse kaas.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
521 kcal
Vetten
19 gram
Koolhydraten
32 gram
Vezels
6 gram
Eiwitten
50 gram