
Paprikaspread
4 pers.
ca. 60 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 rode puntpaprika’s
3 zongedroogde tomaten (pot)
1 teen knoflook
1 el pijnboompitten EXTRA bakplaat
staafmixer of keukenmachine
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de paprika’s op de bakplaat. Rooster de paprika’s 25 minuten in de oven tot ze zwarte blazen hebben.
Neem de paprika’s uit de oven en laat ze onder een schone keukendoek 15 minuten afkoelen. Trek de schil van de paprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten.
Pureer de paprika’s, tomaten, knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de spread in een schaaltje.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
55 kcal
Vetten
3 gram
Koolhydraten
4 gram
Eiwitten
2 gram