Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Paprikaspread

Paprikaspread

Paprikaspread product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Bijgerecht
Bereidingstijd
Ca. 60 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 2 rode puntpaprika’s
  • 3 zongedroogde tomaten (pot)
  • 1 teen knoflook
  • 1 el pijnboompitten EXTRA bakplaat
  • staafmixer of keukenmachine
Bereiden
Verwarm de oven voor op 220ºC. Leg de paprika’s op de bakplaat. Rooster de paprika’s 25 minuten in de oven tot ze zwarte blazen hebben.
Neem de paprika’s uit de oven en laat ze onder een schone keukendoek 15 minuten afkoelen. Trek de schil van de paprika’s en verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten.
Pureer de paprika’s, tomaten, knoflook en pijnboompitten in de keukenmachine of met de staafmixer.
Voeg zout en peper naar smaak toe en schep de spread in een schaaltje.

Voedingswaarde

eiwit
2 g
koolhydraten
4 g
vet
3 g
Kcal
55