
Parelcouscous-salade met bietjes en feta
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
4 eetlepels olijfolie
1 citroen (sap)
1 rode ui (in dunne halve ringen)
300 gram parelcouscous
400 gram gekookte bieten (in kleine blokjes)
125 gram cherry-/kerstomaatjes (gehalveerd)
0.5 bosjes dille (fijngesneden)
200 gram feta (verbrokkeld)
Bereidingswijze
1. Meng de olijfolie met de helft van het citroensap en een snuf zout. Voeg de rode ui toe en laat staan. Schep regelmatig om.
2. Bereid intussen de parelcouscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en spoel onder koud stromend water. Laat goed uitlekken.
3. Meng de biet, tomaatjes, dille en feta door de parelcouscous. Roer de rode ui met de dressing erdoor. Voeg naar smaak het overige citroensap toe en breng goed op smaak met zout en peper.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
550 kcal
Vetten
22 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
65 gram
Vezels
7 gram
Eiwitten
19 gram
Zout
2 gram
Meer recepten in de categorie