

Parelcouscous salade
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
8.35 voor 4 pers.
Ingrediënten
300 gram Parelcouscous
2 stuks Paprika
1 eetlepel Olijfolie
1 stuk Komkommer
250 gram Cherrytomaten
50 gram Groene olijven
2 tenen Plus knoflook
4 eetlepel Tahin
1 stuk Citroenen
1 eetlepel Ahornsiroop
Bereidingswijze
1. Kook de parelcouscous zoals op de verpakking vermeld staat. Snij de paprika’s in dunne reepjes, verwarm de olie in een koekenpan en bak de paprika tot deze zacht begint te worden, ongeveer 5 minuten.
2. Snij de komkommer in blokjes, halveer de cherry tomaten, snij de olijven in ringen en hak de knoflook fijn.
3. Maak de dressing door de tahin te mengen met 3 el water, 2 el citroensap, ahornsiroop en de fijngehakte knoflook.
4. Meng de parelcouscous met de paprika, komkommer, cherry tomaten en olijven, breng op smaak met peper en zout. Serveer met de dressing.
Meer recepten in de categorie