
Parmezaan-kipkrokantjes
Borrel
4 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 ei
3 eetlepels paneermeel
1 eetlepel Parmezaanse kaas (geraspt)
1 eetlepel gedroogde tijm
200 gram kipfilets (in stukjes)
1 lente-/bosui (in ringetjes)
Bereidingswijze
1. Klop 1 ei in een kommetje los. Meng in een ander kommetje 3 el paneermeel met 1 el geraspte Parmezaanse kaas en 1 el gedroogde tijm.
2. Breng op smaak met zout en peper. Snijd 200 g kipfilet in stukjes, haal ze door het eimengsel en wentel door het paneermeel. Snijd 1 lente-ui in ringetjes.
3. Verhit een beetje olijfolie in een gourmetpannetje en bak hierin de kip krokant met wat ringetjes lente-ui.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
129 kcal
Vetten
5 gram
Waarvan verzadigd vet
1 gram
Koolhydraten
6 gram
Eiwitten
14 gram
Meer recepten in de categorie