
Pasta bolognese met groene salade
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
3 eetlepels olijfolie
1 ui (gesnipperd)
2 teentjes knoflook (fijngehakt)
4 bospenen (in blokjes)
2 stengels bleekselderij (in boogjes)
300 gram rundergehakt
1 kleine courgette (in blokjes)
400 gram gepelde tomaten (blik)
1 eetlepel balsamicoazijn
1 handje verse basilicum (gehakt)
250 gram spaghetti
50 gram cashewnoten
100 gram gemengde bladsla
1 avocado (in blokjes)
2 eetlepels citroensap
125 gram witte druiven (zonder pit)
2 eetlepels olijfolie extra vergine
1 theelepel mosterd
1 theelepel honing
3 eetlepels magere yoghurt
Bereidingswijze
1. Verhit de olijfolie en fruit hierin de ui en knoflook.
2. Voeg de wortel en bleekselderij toe en bak deze 2-3 minuten mee.
3. Schep het gehakt erbij en roerbak dit tot het rul is.
4. Voeg de courgette, tomaten met sap en balsamicoazijn toe en kook de bolognese saus zachtjes 8-10 minuten.
5. Kook intussen de pasta beetgaar. Serveer de pasta met de saus en de basilicum.
6. Rooster voor de groene salade de noten in een droge hete koekenpan.
7. Besprenkel de avocado met citroensap en meng met de sla en de druiven.
8. Roer de rest van de ingrediënten tot een dressing. Verdeel deze over de salade en bestrooi met de noten.
9. Serveer de groene salade bij de pasta bolognese.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
795 kcal
Vetten
42 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
70 gram
Eiwitten
30 gram
Meer recepten in de categorie