
Pasta carbonara met geroosterde broccoli en Serrano ham
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
69.77 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Broccoli
400 gram Spaghetti
1 tenen Knoflook
100 gram Serrano ham
2 stuks Eieren
150 gram Parmezaanse kaas
1 stuk Citroen
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de bovenkant van de broccoli in kleine roosjes en de stronk in plakjes. Meng met 2 eetlepels olijfolie en een snuf zout, en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster de broccoli in 15 minuten beetgaar en krokant, tot de toppen van de roosjes bruin beginnen te kleuren.
2. Breng ondertussen een grote pan gezouten water aan de kook. Kook hierin de spaghetti volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar.
3. Plet de knoflook met de zijkant van een mes. Verwarm een koekenpan met een scheut olijfolie en bak hierin de knoflook tot deze begint te geuren, ongeveer 5 minuten. Scheur of snijd de Serrano ham in stukjes. Draai het vuur van de knoflook uit en voeg de Serrano ham toe. Verwarm kort mee.
4. Kluts de eieren in een bakje los en voeg de helft van de Parmezaanse kaas en een theelepel gemalen zwarte peper toe. Haal de broccoli uit de oven en giet de pasta af. Bewaar een kopje van het kookvocht en doe de pasta terug in de pan. Giet een scheutje van het kookvocht bij het eiermengsel en roer direct. Voeg nu het eiermengsel samen met de knoflook en Serrano ham toe aan de pasta en roer goed. Voeg eventueel extra kookvocht toe om de saus beter te laten binden.
5. Breng de broccoli op smaak met citroenrasp en -sap. Voeg toe aan de pasta, meng kort en serveer in diepe borden. Garneer de pasta carbonara met de resterende Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie