
Pasta carbonara met saucijzen en courgette
4 pers.
ca. 25 min
Ingrediënten
4 stuks eieren
200 gram geraspte kaas
2 stuks courgettes
500 gram varkenssaucijzen
3 takjes tijm
300 gram spaghetti (pasta)
1 eetlepel olijfolie extra vierge
200 gram groene asperges
Bereidingswijze
1. Splits de eieren en meng de geraspte kaas (houdt 2 eetlepels apart voor de garnering) met de eierdooiers. Maak met de spirelli snijder courgetti van de courgette. Snijd de varkenssaucijzen in stukjes van 1 à 2 centimeter. Ris de tijm van de takjes.
2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein beetje kookvocht.
3. Verhit een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de saucijzen rondom bruin en gaar. Voeg de tijm, de courgetti en de groene aspergetips toe en roerbak nog 2 minuten.
4. Roer het ei-kaas mengsel door de spaghetti zodat er een mooie laag omheen komt. Roer de saucijzen en courgetti erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige kaas.
Tip: Het eiwit kan later gebruikt worden om bijvoorbeeld merengue te maken.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2969 Kj
Calorieën
706 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
9 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
11 gram
Vezels
5 gram
Eiwitten
62 gram