Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta carbonara met saucijzen en courgette

Pasta carbonara met saucijzen en courgette

Ingrediënten

  • 4 stuks eieren
  • 200 gram geraspte kaas
  • 2 stuks courgettes
  • 500 gram varkenssaucijzen
  • 3 takjes tijm
  • 300 gram spaghetti (pasta)
  • 1 eetlepel olijfolie extra vierge
  • 200 gram groene asperges
Pasta carbonara met saucijzen en courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 25 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. 1. Splits de eieren en meng de geraspte kaas (houdt 2 eetlepels apart voor de garnering) met de eierdooiers. Maak met de spirelli snijder courgetti van de courgette. Snijd de varkenssaucijzen in stukjes van 1 à 2 centimeter. Ris de tijm van de takjes.
  2. 2. Bereid de spaghetti volgens de aanwijzingen op de verpakking. Bewaar een klein beetje kookvocht.
  3. 3. Verhit een hapjespan met een scheutje olijfolie en bak de saucijzen rondom bruin en gaar. Voeg de tijm, de courgetti en de groene aspergetips toe en roerbak nog 2 minuten.
  4. 4. Roer het ei-kaas mengsel door de spaghetti zodat er een mooie laag omheen komt. Roer de saucijzen en courgetti erdoor en breng op smaak met versgemalen zwarte peper.
  5. 5. Verdeel de pasta over de borden en garneer met de overige kaas.
  6. Tip: Het eiwit kan later gebruikt worden om bijvoorbeeld merengue te maken.

    Voedingswaarde

  • Kcal 706
  • Eiwit 62 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 11
  • Vet 24 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 9
  • Vezels 5