
Pasta Carbonara van Feliciana Cacciapuoti
Hoofdgerecht
2 pers.
ca. 20 min
Europees
Ingrediënten
1 scheutje olijfolie
200 gram spekjes
1 beker crème fraîche
0 zwarte peper
0 zout
0.5 bosuitjes (in dunne ringetjes)
250 gram pasta naar keuze
0 geraspte parmezaanse kaas
Bereidingswijze
1. Verhit een pan met 2,5 liter water voor de pasta. Zet ondertussen een koekenpan met een scheut olijfolie op het vuur en bak hierin de spekjes goed bruin.
2. Voeg na 4 minuten de crème fraîche toe en roer alles goed door elkaar.
3. Breng op smaak met peper en zout en zet de saus op laag vuur. Blijf goed roeren!
4. Doe de pasta in het kokende water en kook de pasta gaar volgens de omschrijving op de verpakking.
5. Giet de pasta af en roer de saus en de pasta door elkaar.
6. Serveer de pasta carbonara direct met de bosuitjes en de Parmezaanse kaas.
Meer recepten in de categorie