1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta à la Surinaamse mama

Pasta à la Surinaamse mama

Pasta à la Surinaamse mama product foto
  • Ingredienten:

  • 400 g eierpasta (tagliatelle), koelvers
  • zout
  • 2 eetl. olijfolie + 150 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine), in repen
  • 2 limoenen, in partjes
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas
  • voor de tomaten-komkommersalade:
  • 4 tomaten of 8 romanotomaten, in partjes of blokjes
  • 1 kleine komkommer, geschild, in blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 75 g veldsla
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 limoen, geperst
  • 2 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
Voorbereiden
Kook de pasta in water met zout en 2 eetlepels olijfolie beetgaar. Giet de pasta af, schud even op en houd warm. Verwarm de rest van de olijfolie in een pannetje, voeg de knoflook, pepers en een snufje zout toe. Laat de chiliolie even trekken en voeg op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes toe.
Bereiden
Schep de pasta op warme borden. Verdeel de zalm erover en garneer met de limoen. Giet er wat van de hete chiliolie over en verdeel er wat kaas overheen. Meng voor de salade tomaat, komkommer en bosui. Verdeel dit over de veldsla. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.
Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4
Voedingswaarde (pp)
Contactinformatie vergunninghouder / fabrikant
Certificeringsinformatie