
Pasta à la Surinaamse mama
4 pers.
ca. 30 min
Overig
Ingrediënten
400 g eierpasta (tagliatelle), koelvers
zout
2 eetl. olijfolie + 150 ml olijfolie
3 teentjes knoflook, geperst
1 groene peper, zonder zaadjes, in ringetjes
1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
10 verse basilicumblaadjes
200 g gerookte zalm (Vismarine), in repen
2 limoenen, in partjes
100 g geraspte jongbelegen kaas
voor de tomaten-komkommersalade:
4 tomaten of 8 romanotomaten, in partjes of blokjes
1 kleine komkommer, geschild, in blokjes
2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
75 g veldsla
voor de dressing:
1 eetl. balsamicoazijn
3 eetl. olijfolie
1 limoen, geperst
2 theel. honing
zout
versgemalen peper
1 teentje knoflook, geperst
Bereidingswijze
Schep de pasta op warme borden. Verdeel de zalm erover en garneer met de limoen. Giet er wat van de hete chiliolie over en verdeel er wat kaas overheen. Meng voor de salade tomaat, komkommer en bosui. Verdeel dit over de veldsla. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.