Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta à la Surinaamse mama

Pasta à la Surinaamse mama

Ingrediënten

  • 400 g eierpasta (tagliatelle), koelvers
  • zout
  • 2 eetl. olijfolie + 150 ml olijfolie
  • 3 teentjes knoflook, geperst
  • 1 groene peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 1 rode peper, zonder zaadjes, in ringetjes
  • 10 verse basilicumblaadjes
  • 200 g gerookte zalm (Vismarine), in repen
  • 2 limoenen, in partjes
  • 100 g geraspte jongbelegen kaas
  • voor de tomaten-komkommersalade:
  • 4 tomaten of 8 romanotomaten, in partjes of blokjes
  • 1 kleine komkommer, geschild, in blokjes
  • 2 lente-/bosuitjes, in ringetjes
  • 75 g veldsla
  • voor de dressing:
  • 1 eetl. balsamicoazijn
  • 3 eetl. olijfolie
  • 1 limoen, geperst
  • 2 theel. honing
  • zout
  • versgemalen peper
  • 1 teentje knoflook, geperst
Pasta à la Surinaamse mama product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Voorbereiden

  1. Kook de pasta in water met zout en 2 eetlepels olijfolie beetgaar. Giet de pasta af, schud even op en houd warm. Verwarm de rest van de olijfolie in een pannetje, voeg de knoflook, pepers en een snufje zout toe. Laat de chiliolie even trekken en voeg op het laatst de gescheurde basilicumblaadjes toe.

Bereidingswijze

  1. Schep de pasta op warme borden. Verdeel de zalm erover en garneer met de limoen. Giet er wat van de hete chiliolie over en verdeel er wat kaas overheen. Meng voor de salade tomaat, komkommer en bosui. Verdeel dit over de veldsla. Meng de ingrediënten voor de dressing en giet deze over de salade.