
Pasta met avocadosaus
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
1 ui
300 gram (spelt)pasta
2 knoflookteentjes
2 avocado's
1 citroen (sap van 1/2 citroen)
200 gram cherry tomaten
75 gram rucola
1 zakje vergeer rasp pastakaas
1 olijfolie
1 peper en zout (na smaak)
Bereidingswijze
1. Kook de pasta gaar in ruim water met zout.
2. Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Fruit dit aan in wat olijfolie
3. Maak van de avocado’s en het citroensap een gladde saus. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een keukenmachine.
4. Breng de avocadosaus op smaak met peper en zout.
5. Voeg de pasta toe aan de uien en voeg de avocadosaus toe.
6. Meng het geheel goed door elkaar.
7. Halveer de cherry tomaatjes en meng deze door de pasta. Laat ze iets warm worden.
8. Schep op het laatst de rucola door de pasta en garneer de pasta met de pastakaas.
Meer recepten in de categorie