Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette

Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette

Ingrediënten

  • 1 courgette, in plakken van 1 cm
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden (Bio+)
  • 80 g walnoten
  • 100 g gesneden verse boerenkool
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 g volkorenpasta
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • EXTRA grillpan, staafmixer
Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een pan water aan de kook. Doe de courgetteplakjes in een kom en besprenkel met 2 el olie. Schep de kruiden erdoor. Verhit de grillpan en gril de courgette in delen 2 min. om en om. Schep de gegrilde courgette op een bord.
  2. Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de noten 2 min. op middelhoog vuur. Schep de helft van de noten op een bord. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur. Bak de knoflook 1 min. mee en voeg 3 el van het kokende water toe. Laat met het deksel op de pan de boerenkool in 10 min. zachter worden.
  3. Voeg de pasta toe aan de pan kokend water en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het boerenkoolmengsel in een hoge kom. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en pureer alles met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat pastawater toe om het smeuïger te maken.
  4. Giet de pasta af, vang wat water op, en doe de pasta terug in de pan. Meng de boerenkoolpesto erdoor, voeg meer water toe als het te droog is, en serveer de pasta met de courgette. Bestrooi met de achtergehouden noten en de rest van de kaas.

Variatie

Wist je dat je boerenkool ook heel goed kunt verwerken in een smoothie?

    Voedingswaarde

  • Kcal 650
  • Eiwit 23 g
  • Koolhydraten 56 g
  • Vet 36 g