Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette

Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette

Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 30 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 1 courgette, in plakken van 1 cm
  • 4 el milde olijfolie
  • 2 tl Italiaanse kruiden (Bio+)
  • 80 g walnoten
  • 100 g gesneden verse boerenkool
  • 3 tenen knoflook, in plakjes
  • 300 g volkorenpasta
  • 75 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • EXTRA grillpan, staafmixer
Bereiden
Breng een pan water aan de kook. Doe de courgetteplakjes in een kom en besprenkel met 2 el olie. Schep de kruiden erdoor. Verhit de grillpan en gril de courgette in delen 2 min. om en om. Schep de gegrilde courgette op een bord.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de noten 2 min. op middelhoog vuur. Schep de helft van de noten op een bord. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur. Bak de knoflook 1 min. mee en voeg 3 el van het kokende water toe. Laat met het deksel op de pan de boerenkool in 10 min. zachter worden.
Voeg de pasta toe aan de pan kokend water en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het boerenkoolmengsel in een hoge kom. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en pureer alles met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat pastawater toe om het smeuïger te maken.
Giet de pasta af, vang wat water op, en doe de pasta terug in de pan. Meng de boerenkoolpesto erdoor, voeg meer water toe als het te droog is, en serveer de pasta met de courgette. Bestrooi met de achtergehouden noten en de rest van de kaas.
Variatie
Wist je dat je boerenkool ook heel goed kunt verwerken in een smoothie?

Voedingswaarde

eiwit
23 g
koolhydraten
56 g
vet
36 g
Kcal
650