
Pasta met boerenkoolpesto en gegrilde courgette
4 pers.
ca. 30 min
Hollands
Ingrediënten
1 courgette, in plakken van 1 cm
4 el milde olijfolie
2 tl Italiaanse kruiden (Bio+)
80 g walnoten
100 g gesneden verse boerenkool
3 tenen knoflook, in plakjes
300 g volkorenpasta
75 g Parmezaanse kaas, geraspt
EXTRA grillpan, staafmixer
Bereidingswijze
Breng een pan water aan de kook. Doe de courgetteplakjes in een kom en besprenkel met 2 el olie. Schep de kruiden erdoor. Verhit de grillpan en gril de courgette in delen 2 min. om en om. Schep de gegrilde courgette op een bord.
Verhit ondertussen 2 el olie in een hapjespan en bak de noten 2 min. op middelhoog vuur. Schep de helft van de noten op een bord. Voeg de boerenkool toe aan de pan en bak 5 min. op laag vuur. Bak de knoflook 1 min. mee en voeg 3 el van het kokende water toe. Laat met het deksel op de pan de boerenkool in 10 min. zachter worden.
Voeg de pasta toe aan de pan kokend water en kook beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Schep het boerenkoolmengsel in een hoge kom. Voeg de helft van de Parmezaanse kaas toe en pureer alles met de staafmixer. Voeg eventueel nog wat pastawater toe om het smeuïger te maken.
Giet de pasta af, vang wat water op, en doe de pasta terug in de pan. Meng de boerenkoolpesto erdoor, voeg meer water toe als het te droog is, en serveer de pasta met de courgette. Bestrooi met de achtergehouden noten en de rest van de kaas.
Variatietip!
Wist je dat je boerenkool ook heel goed kunt verwerken in een smoothie?
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
650 kcal
Vetten
36 gram
Koolhydraten
56 gram
Eiwitten
23 gram