
Pasta met champignons en rucola
4 pers.
ca. 20 min
Ingrediënten
400 gram champignons, schoongeveegd
400 gram strikjespasta (farfalle)
2 eetlepels olijfolie
1 ui, gesnipperd
2 teentjes knoflook, fijngehakt
50 milliliter witte wijn
200 milliliter crème fraîche
75 gram rucola, grof gesneden
Bereidingswijze
Snijd de champignons in vieren. Kook de pasta. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 3-4 minuten mee. Blus af met de witte wijn en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm zonder te koken. Schep de rucola en pasta door de champignonsaus.
Variatietip!
• Voeg 50 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas toe aan de saus. • Vervang de champignons door kastanjechampignons of combineer ze met oesterzwammen.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
610 kcal
Vetten
25 gram
Koolhydraten
76 gram
Eiwitten
16 gram
Meer recepten in de categorie