Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met champignons en rucola

Pasta met champignons en rucola

Pasta met champignons en rucola product foto

Handige informatie over dit recept

Menugang
Hoofdgerecht
Bereidingstijd
Ca. 20 minuten
Aantal personen
4

Alles wat je moet weten over dit recept

Ingredienten
  • 400 gram champignons, schoongeveegd
  • 400 gram strikjespasta (farfalle)
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui, gesnipperd
  • 2 teentjes knoflook, fijngehakt
  • 50 milliliter witte wijn
  • 200 milliliter crème fraîche
  • 75 gram rucola, grof gesneden
Bereiden
Snijd de champignons in vieren. Kook de pasta. Verhit de olie en fruit hierin de ui en knoflook 2-3 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze 3-4 minuten mee. Blus af met de witte wijn en roer de crème fraîche erdoor. Verwarm zonder te koken. Schep de rucola en pasta door de champignonsaus.
Variatie
• Voeg 50 gram geraspte Parmezaanse of belegen kaas toe aan de saus. • Vervang de champignons door kastanjechampignons of combineer ze met oesterzwammen.

Voedingswaarde

eiwit
16 g
koolhydraten
76 g
vet
25 g
Kcal
610