
Pasta met gebakken peentjes en loofpesto
4 pers.
ca. 35 min
Hollands
Ingrediënten
1 bos penen
100 g hazelnoten
1 teentje knoflook
100 g Parmezaanse kaas, geraspt
150 ml olijfolie
1 rode peper
300 g penne pasta
2 el (arachide)olie
1 el honing
EXTRA keukenmachine of blender
Bereidingswijze
Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook
Verwijder het groen van de penen (loof) en circa 1,5 cm van de dikke stelen. Was het loof goed onder de kraan. Kook het loof 3-4 minuten in het kokende water. Giet af en spoel koud onder de kraan. Knijp er zo veel mogelijk water uit en hak het grof
Rooster de hazelnoten een paar minuten in een droge koekenpan. Houd de ene helft van de geroosterde hazelnoten achter en hak ze grof. Doe de andere helft daarvan samen met het loof, de knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een pesto
Schil of schrap de peentjes en snijd ze schuin in plakjes van 3 centimeter. Snijd de peper over de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit met een lepeltje. Hak de peper fijn
Kook de penne beetgaar in ruim kokend water volgens de aanwijzing op de verpakking
Verhit de 2 eetlepels (arachide)olie in een wok en roerbak hierin de stukjes peen ongeveer 3 minuten. Voeg de peper en honing toe en bak een minuut mee. Roer de pesto door de pasta en schep daarna de gebakken peentjes erdoor. Verdeel over borden en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.
Variatietip!
Gebakken peentjes over? Snijd ze in schijfjes en doe ze samen met wat preiringetjes in een omelet.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
1035 kcal
Vetten
70 gram
Koolhydraten
71 gram
Eiwitten
25 gram