Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met gebakken peentjes en loofpesto

Pasta met gebakken peentjes en loofpesto

Ingrediënten

  • 1 bos penen
  • 100 g hazelnoten
  • 1 teentje knoflook
  • 100 g Parmezaanse kaas, geraspt
  • 150 ml olijfolie
  • 1 rode peper
  • 300 g penne pasta
  • 2 el (arachide)olie
  • 1 el honing
  • EXTRA keukenmachine of blender
Pasta met gebakken peentjes en loofpesto product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 35 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Breng een ruime pan water met eventueel zout aan de kook
  2. Verwijder het groen van de penen (loof) en circa 1,5 cm van de dikke stelen. Was het loof goed onder de kraan. Kook het loof 3-4 minuten in het kokende water. Giet af en spoel koud onder de kraan. Knijp er zo veel mogelijk water uit en hak het grof
  3. Rooster de hazelnoten een paar minuten in een droge koekenpan. Houd de ene helft van de geroosterde hazelnoten achter en hak ze grof. Doe de andere helft daarvan samen met het loof, de knoflook, Parmezaanse kaas en olijfolie in een keukenmachine en pureer tot een pesto
  4. Schil of schrap de peentjes en snijd ze schuin in plakjes van 3 centimeter. Snijd de peper over de lengte doormidden en schraap de zaadjes eruit met een lepeltje. Hak de peper fijn
  5. Kook de penne beetgaar in ruim kokend water volgens de aanwijzing op de verpakking
  6. Verhit de 2 eetlepels (arachide)olie in een wok en roerbak hierin de stukjes peen ongeveer 3 minuten. Voeg de peper en honing toe en bak een minuut mee. Roer de pesto door de pasta en schep daarna de gebakken peentjes erdoor. Verdeel over borden en bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Variatie

Gebakken peentjes over? Snijd ze in schijfjes en doe ze samen met wat preiringetjes in een omelet.

    Voedingswaarde

  • Kcal 1035
  • Eiwit 25 g
  • Koolhydraten 71 g
  • Vet 70 g