

Pasta met gekaramelliseerde-uiensaus en burrata
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
11.94 voor 4 pers.
Ingrediënten
400 gram Gele ui
4 tenen Knoflook
46 gram Ansjovis
2 theelepel Rozemarijn
6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
1 bosje Peterselie
500 gram Tagliatelle met ei
200 gram Burrata
Bereidingswijze
1. Snijd de uien in ringen. Snijd 3 tenen knoflook in plakjes en bewaar de vierde teen voor later. Verwarm een hapjespan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflookplakjes, ansjovis met olie uit het blik en de rozemarijn toe en laat ten minste 25 minuten karamelliseren. Langer maakt de saus nog lekkerder, dus heb je de tijd? Laat de uien dan gerust een uur in de pan op laag vuur.
2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle 1-2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
3. Hak ondertussen de tomaten zo fijn mogelijk met een mes of in een keukenmachine en voeg toe aan de gekaramelliseerde uien. Hak de peterselie en de vierde knoflookteen fijn. Meng met elkaar en zet apart.
4. Haal 200 ml van het pastawater uit de pan. Voeg samen met de gehakte gedroogde tomaten toe aan de uien. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng goed en laat nog 1-2 minuten doorgaren.
5. Verdeel de pasta over vier borden. Garneer met het peterseliemengsel en top met een lepel burrata.
Meer recepten in de categorie