Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met gekaramelliseerde-uiensaus en burrata

Pasta met gekaramelliseerde-uiensaus en burrata

Ingrediënten

  • 400 gram Gele ui
  • 4 tenen Knoflook
  • 46 gram Ansjovis
  • 2 theelepel Rozemarijn
  • 6 stuks Zongedroogde tomaten op olie
  • 1 bosje Peterselie
  • 500 gram Tagliatelle met ei
  • 200 gram Burrata
Pasta met gekaramelliseerde-uiensaus en burrata product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snijd de uien in ringen. Snijd 3 tenen knoflook in plakjes en bewaar de vierde teen voor later. Verwarm een hapjespan met een flinke scheut olijfolie op middelhoog vuur. Voeg de uien, knoflookplakjes, ansjovis met olie uit het blik en de rozemarijn toe en laat ten minste 25 minuten karamelliseren. Langer maakt de saus nog lekkerder, dus heb je de tijd? Laat de uien dan gerust een uur in de pan op laag vuur.
  2. Breng een grote pan met gezouten water aan de kook. Kook de tagliatelle 1-2 minuten korter dan op de verpakking staat aangegeven.
  3. Hak ondertussen de tomaten zo fijn mogelijk met een mes of in een keukenmachine en voeg toe aan de gekaramelliseerde uien. Hak de peterselie en de vierde knoflookteen fijn. Meng met elkaar en zet apart.
  4. Haal 200 ml van het pastawater uit de pan. Voeg samen met de gehakte gedroogde tomaten toe aan de uien. Giet de pasta af en voeg toe aan de saus. Meng goed en laat nog 1-2 minuten doorgaren.
  5. Verdeel de pasta over vier borden. Garneer met het peterseliemengsel en top met een lepel burrata.

    Voedingswaarde

  • Kcal 787
  • Eiwit 28 g
  • Koolhydraten 102 g
  • waarvan suikers 15
  • Vet 26 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 10
  • Vezels 9