
Pasta met geroosterde groenten, burrata en pangrattato
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 40 min
32.93 voor 4 pers.
Ingrediënten
2 stuks Rode ui
5 tenen Knoflook
2 stuks Puntpaprika
1 kilo Cocktailtrostomaten
3 eetlepel Balsamico azijn
3 stuks Beschuit
5 takjes Peterselie
2 theelepel Citroenrasp
500 gram Tagliatelle vers
1 bosje Basilicum
300 gram Burrata
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven op 200 graden. Pel de rode uien en snijd in grove stukken. Plet vier van de knoflooktenen met de zijkant van een mes en laat de schil zitten. Verwijder de kroontjes en zaadlijsten van de puntpaprika’s en snijd in ringen. Halveer de cocktailtrostomaten.
2. Doe de rode ui, knoflook, paprika en trostomaten in een grote ovenschaal. Besprenkel met de balsamicoazijn en drie eetlepels olijfolie. Breng op smaak met peper en zout en rooster de groenten 25 minuten in de oven.
3. Hak voor de pangrattato de beschuitjes grof. Hak de resterende knoflookteen en de peterselie fijn. Verwarm een kleine koekenpan op laag vuur met een scheutje olijfolie en bak hierin de knoflook. Voeg zodra deze begint te kleuren het gehakte beschuit toe en bak nog 2 minuten mee. Breng op smaak met een snufje zout en meng de peterselie en citroenrasp erdoor. Zet apart tot gebruik.
4. Breng een pan met gezouten water aan de kook en kook hierin de tagliatelle volgens de bereidingswijze op de verpakking. Scheur ondertussen de basilicumblaadjes grof en laat de burrata uitlekken.
5. Haal de ovenschaal uit de oven, verwijder de schil van de knoflooktenen en plet de groenten met een vork. Voeg een scheutje pastawater toe aan de groenten en giet de pasta af. Meng de groenten met het aanhangende vocht uit de ovenschaal en de basilicum door de pasta.
6. Verdeel de pasta over vier borden en garneer met de pangratatto. Halveer de burrata met een lepel en schep de helften op de pasta. Besprenkel de burrata met een beetje olijfolie, zout en peper. Serveer direct.
Meer recepten in de categorie