
Pasta met geroosterde groenten en worst
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
26.91 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Aubergine
1 stuk Courgette
2 stuks Zoete puntpaprika
2 stuks Rode uien
500 gram Snoep tomaten
3 tenen Knoflook
4 eetlepel Monini
400 gram Grand'italia penne
280 gram PLUS BBW Worst tuinkruiden
1 bosje Basilicum
Bereidingswijze
1. Verwarm de oven voor op 225 graden. Snijd de aubergine, courgette, puntpaprika’s en rode uien in grove stukken. Halveer de snoeptomaten en plet de knoflooktenen. Meng de groenten, ui en knoflook met de helft van de olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Rooster 15-20 minuten in de oven.
2. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Haal het worstvlees uit de huls en snijd in stukken. Verwarm de resterende olijfolie in een ruime koekenpan. Bak hierin het worstvlees goudbruin en maak met een houten spatel nog kleinere stukjes van het vlees.
3. Scheur de basilicumblaadjes in grove stukken. Voeg de geroosterde groenten en de helft van de basilicum toe aan het worstvlees. Giet de pasta af en bewaar een kopje van het kookvocht. Voeg de pasta toe aan de pan en voeg een scheut kookvocht toe. Roer en voeg eventueel extra kookvocht toe om de saus meer te binden.
4. Serveer de pasta in diepe borden en garneer met de resterende basilicumblaadjes.
Meer recepten in de categorie