
Pasta met groene groenten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
300 gram penne
250 gram broccoli
1 courgette (in plakjes)
125 gram peultjes
125 gram diepvriesdoperwten
2 eetlepels olijfolie
3 eetlepels groentebouillon
200 milliliter kookroom
1 theelepel gedroogde italiaanse kruiden
100 gram gorgonzola (in blokjes)
Bereidingswijze
1. Kook de pasta beetgaar in water met zout. Stoom intussen boven een pan kokend water in een vergiet of stoommandje de broccoli, courgette en peultjes 5-7 minuten tot ze beetgaar zijn.
2. Kook de doperwten 3 minuten, giet af en spoel er koud water over.
3. Verwarm de olie met de bouillon. Voeg de groenten toe, schep om en verwarm. Giet de kookroom erbij en voeg de gemengde kruiden, zout en peper toe. Verwarm zonder te koken.
4. Giet de pasta af. Schep de groentesaus op de pasta en verdeel de kaas erover.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
585 kcal
Vetten
24 gram
Waarvan verzadigd vet
13 gram
Koolhydraten
67 gram
Eiwitten
21 gram
Meer recepten in de categorie