Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met homemade bolognesesaus

Pasta met homemade bolognesesaus

Ingrediënten

  • 1 winterwortel
  • 2 stengels bleekselderij
  • 1 courgette
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 100 g spekblokjes
  • 600 g Blonde d’Aquitaine rundergehakt
  • 70 g tomatenpuree
  • 350 ml runderbouillon
  • 5 tomaten
  • 50 g Parmezaanse kaas
  • 400 g tagliatelle
Pasta met homemade bolognesesaus product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Schil de wortel en de bleekselderij.
  2. Verwijder de uiteindes van de courgette.
  3. Rasp de wortel, bleekselderij en de courgette.
  4. Pel en snipper de ui.
  5. Pel en snijd de knoflook fijn.
  6. Verhit een scheut olie in een grote koekenpan.
  7. Fruit de spekblokjes, wortel, bleekselderij en courgette circa 2 minuten.
  8. Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak circa 10 minuten mee.
  9. Blijf regelmatig roeren.
  10. Breng op smaak met zout en peper.
  11. Schenk de bouillon in de pan.
  12. Snijd de tomaten in vieren.
  13. Voeg de tomaten en een scheut heet water toe zodra het gehakt bijna droog gekookt is.
  14. Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur en voeg heet water toe wanneer de saus te dik wordt.
  15. Breng een pan met water en zout aan de kook.
  16. Rasp de Parmezaanse kaas.
  17. Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
  18. Giet de pasta af, en meng deze door de saus. 
  19. Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.