
Pasta met homemade bolognesesaus
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
Ingrediënten
1 winterwortel
2 stengels bleekselderij
1 courgette
1 ui
2 tenen knoflook
100 g spekblokjes
600 g Blonde d’Aquitaine rundergehakt
70 g tomatenpuree
350 ml runderbouillon
5 tomaten
50 g Parmezaanse kaas
400 g tagliatelle
Bereidingswijze
Schil de wortel en de bleekselderij.
Verwijder de uiteindes van de courgette.
Rasp de wortel, bleekselderij en de courgette.
Pel en snipper de ui.
Pel en snijd de knoflook fijn.
Verhit een scheut olie in een grote koekenpan.
Fruit de spekblokjes, wortel, bleekselderij en courgette circa 2 minuten.
Voeg het gehakt en de tomatenpuree toe en bak circa 10 minuten mee.
Blijf regelmatig roeren.
Breng op smaak met zout en peper.
Schenk de bouillon in de pan.
Snijd de tomaten in vieren.
Voeg de tomaten en een scheut heet water toe zodra het gehakt bijna droog gekookt is.
Kook de saus circa 20 minuten op laag vuur en voeg heet water toe wanneer de saus te dik wordt.
Breng een pan met water en zout aan de kook.
Rasp de Parmezaanse kaas.
Kook de penne gaar volgens de gebruiksaanwijzing van de verpakking.
Giet de pasta af, en meng deze door de saus.
Serveer met de geraspte Parmezaanse kaas.