
Pasta met kaas en noten
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 25 min
Europees
Ingrediënten
250 gram cherry-kerstomaatjes
2 teentjes knoflook (gesnipperd)
50 milliliter olijfolie
400 gram spaghetti
100 gram ricotta
50 gram walnoten
100 gram oude kaas (geschaafd)
2 eetlepels verse peterselie (gehakt)
Bereidingswijze
1. Verwarm de ovengrill. Leg de tomaten naast elkaar op een bakplaat en bestrooi met zout, versgemalen peper en de knoflook. Besprenkel met wat olijfolie. Rooster de tomaten circa 15 minuten niet te dicht onder de grill tot ze openbarsten.
2. Kook de spaghetti. Giet af en schep de tomaatjes, ricotta, walnoten en de rest van de olijfolie erdoor.
3. Serveer het gerecht met de geschaafde kaas en peterselie. Lekker met een groene salade.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
725 kcal
Vetten
35 gram
Waarvan verzadigd vet
11 gram
Koolhydraten
78 gram
Eiwitten
23 gram
Meer recepten in de categorie