
Pasta met kerstomaatjes en pesto
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
300 gram pipe rigate pasta
1 rode ui
2 teentjes knoflook
300 gram kipdijfiletblokjes
400 gram kerstomaatjes
4 theelepels groene pesto
4 takjes verse basilicum
1 scheutje olijfolie
1 beetje peper en zout
Bereidingswijze
1. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat goed uitlekken.
2. Maak ondertussen de rode ui en de knoflook schoon en snipper fijn.
3. Snijd de kerstomaatjes doormidden.
4. Fruit in een hapjespan de knoflook met de ui aan en voeg er kipdijstukjes aan toe.
5. Zet het vuur wat hoger en laat enkele minuten bakken.
6. Voeg er de kerstomaatjes aan toe. Laat op een laag pitje bakken tot ze het vocht beginnen los te laten. Kruid met zout en peper.
7. Voeg de pasta en de pesto toe, schep om tot de pasta goed warm is en voeg er dan blaadjes verse basilicum aan toe.
Meer recepten in de categorie