
Pasta met kip, citroen en salie
Hoofdgerecht
4 pers.
ca. 20 min
Mediterraans
Ingrediënten
2 citroenen
150 gram pecorinokaas (geraspt)
0.5 bosjes salie
3 eetlepels olijfolie
400 gram kipfilets (in reepjes)
1 kleine courgette (in reepjes)
500 gram volkoren penne (koelvers)
500 gram penne (koelvers)
100 gram ricotta
Bereidingswijze
1. Boen de schil van 1 citroen schoon en rasp de schil eraf. Pers de citroenen uit. Roer de pecorino door het citroensap. Snijd de salie fijn.
2. Verhit 2 eetlepels olijfolie en bak hierin de helft van de salie met de kipreepjes. Bak de courgette de laatste 2 minuten mee. Voeg de citroenrasp, zout en peper toe.
3. Kook de penne beetgaar en giet dan af. Verhit de overige olijfolie en bak hierin de salieblaadjes. Schep de pasta met het citroensap en de kaas door de kipreepjes. Serveer op warme borden. Verdeel de overige salie met een schep ricotta over de pasta.
Voedingswaarden
Per portie
Calorieën
735 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
5 gram
Koolhydraten
73 gram
Vezels
3 gram
Eiwitten
47 gram
Zout
1 gram
Meer recepten in de categorie