
Pasta met kipfilet en gorgonzolasaus
Hoofdgerecht
10 pers.
ca. 30 min
Europees
Ingrediënten
1000 gram tomaten
3 sneeën Oud wit brood
50 gram peterselie
150 mililiter olijfolie
10 gram knoflook
750 gram spaghetti
1000 gram kipfilet
150 gram crème fraîche
500 gram gorgonzola
20 milliliter zonnebloemolie
Bereidingswijze
1. Snij de korsten van het brood eraf en droog deze in een voorverwarmde oven op 150 ºC droog.
2. Verkruimel het brood met de hand of machine.
3. Was de peterselie, droog deze en hak deze fijn.
4. Meng de kruimels met de peterselie.
5. Meng met een beetje van de olijfolie en alle knoflook, zodat het wat vochtiger is.
6. Halveer de tomaten, en hol deze een beetje met een lepel uit en vul met het broodmengsel.
7. Doe er een beetje peper en zout over.
8. Bak in een voorverwarmde oven ongeveer 15 minuten op 180ºC.
9. Bak de kip in een pan goudbruin en gaar op zacht vuur. Breng het op smaak met zout en peper.
10. Kook de spaghetti af volgens aanwijzing op de verpakking.
11. Snij de kosten eraf van de gorgonzola en verkruimel deze.
12. Verwarm ondertussen op laag vuur de crème fraîche met de gorgonzola.
13. Giet de pasta af en meng deze direct met de gorgonzola saus en olijfolie.
Meer recepten in de categorie