

Pasta met kipgehaktballetjes, feta en oregano
hoofdgerecht
4 pers.
ca. 30 min
Italiaans
9.96 voor 4 pers.
Ingrediënten
1 stuk Gele ui
2 tenen Knoflook
1 bosje Peterselie
800 gram Tomaten in blik
300 gram Kipgehaktballetjes
2 theelepel Oregano
400 gram Farfalle
3 eetlepel Groene olijven zonder pit
100 gram Feta
Bereidingswijze
1. Snipper de ui. Hak de knoflook en peterselie fijn. Verwarm een hapjespan op laag tot middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook en helft van de peterselie toe en fruit nog een paar minuten tot de knoflook begint te geuren.
2. Snijd, scheur of knip ondertussen de tomaten in blik in grove stukken. Voeg toe aan de pan met ui en breng op smaak met zout en peper. Laat op middelhoog vuur 10-15 minuten pruttelen.
3. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kipgehaktballetjes rondom bruin. Breng op smaak met zout, peper en de gedroogde oregano.
4. Kook de pasta in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Hak ondertussen de olijven grof en verbrokkel de feta. Voeg de olijven toe aan de tomatensaus.
5. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Verdeel over vier borden en top met de gehaktballetjes, peterselie en feta.
Meer recepten in de categorie