Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met kipgehaktballetjes, feta en oregano

Pasta met kipgehaktballetjes, feta en oregano

Ingrediënten

  • 1 gele ui
  • 2 tenen knoflook
  • 1 bosje peterselie, alleen de blaadjes
  • 800 g tomaten in blik
  • 300 g kipgehaktballetjes
  • 2 tl gedroogde oregano
  • 400 g farfalle
  • 3 el groene olijven zonder pit
  • 100 g feta
Pasta met kipgehaktballetjes, feta en oregano product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Hak de knoflook en peterselie fijn. Verwarm een hapjespan op laag tot middelhoog vuur met een scheut olijfolie en fruit hierin de ui gedurende 5 minuten. Voeg de knoflook en helft van de peterselie toe en fruit nog een paar minuten tot de knoflook begint te geuren.
  2. Snijd, scheur of knip ondertussen de tomaten in blik in grove stukken. Voeg toe aan de pan met ui en breng op smaak met zout en peper. Laat op middelhoog vuur 10-15 minuten pruttelen.
  3. Breng een ruime pan met gezouten water aan de kook. Verwarm een koekenpan met een scheutje olijfolie en bak hierin de kipgehaktballetjes rondom bruin. Breng op smaak met zout, peper en de gedroogde oregano.
  4. Kook de pasta in de pan met water volgens de bereidingswijze op de verpakking beetgaar. Hak ondertussen de olijven grof en verbrokkel de feta. Voeg de olijven toe aan de tomatensaus.
  5. Giet de pasta af en meng door de tomatensaus. Verdeel over vier borden en top met de gehaktballetjes, peterselie en feta.