Je gebruikt een verouderde browser

Dit kan ervoor zorgen dat niet alles op de website eruit ziet zoals je van ons gewend bent of dat sommige functionaliteiten minder goed werken. Om onze website optimaal te kunnen benutten, adviseren wij je een andere browser te gebruiken.

Let op: je gebruikt een verouderde browser

Vernieuw je browser of sluit de browser en start deze opnieuw op.

  1. PLUS/
  2. Recepten/
  3. Pasta met Old Amsterdam gehaktballetjes

Pasta met Old Amsterdam gehaktballetjes

Ingrediënten

  • 350 gram rundergehakt
  • 100 gram oude kaas
  • 250 gram verse pasta
  • 700 ml pastasaus tomaat
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 stuk ui
  • 1000 gram verse spinazie
  • 20 gram basilicum
  • 1 stuk ei
  • 1 eetlepel paneermeel
Pasta met Old Amsterdam gehaktballetjes product foto

Handige informatie over dit recept

Recipes/Main Hoofdgerecht
Recipes/Time Ca. 30 minuten
Recipes/Persons 4 personen

Bereidingswijze

  1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de kaas in kleine blokjes. Snijd de blaadjes van de basilicum in reepjes en hak de steeltjes fijn.
  2. Kneed het rundergehakt met het ei, het paneermeel, de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de basilicum tot een geheel. Draai vervolgens balletjes, druk het balletje plat en duw er een deukje in. Leg een blokje kaas in het deukje en rol het balletje dicht. Herhaal deze stap totdat het gehakt op is.
  3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de resterende ui met de resterende knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg de balletjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe totdat het geslonken is. Voeg dan de tomatensaus toe en laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur 8 minuten pruttelen.
  4. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  5. Verdeel de pasta over de borden en serveer de balletjes met de saus er bovenop. Garneer met de resterende basilicum.

    Voedingswaarde

  • Kcal 682
  • Eiwit 46 g
  • Koolhydraten 60 g
  • waarvan suikers 21
  • Vet 28 g
  • waarvan verzadigde vetzuren 14
  • Vezels 10