
Pasta met Old Amsterdam gehaktballetjes
4 pers.
ca. 30 min
Ingrediënten
350 gram rundergehakt
100 gram oude kaas
250 gram verse pasta
700 ml pastasaus tomaat
2 teentjes knoflook
1 stuk ui
1000 gram verse spinazie
20 gram basilicum
1 stuk ei
1 eetlepel paneermeel
Bereidingswijze
1. Pel en snipper de ui. Pel en pers de knoflook. Snijd de kaas in kleine blokjes. Snijd de blaadjes van de basilicum in reepjes en hak de steeltjes fijn.
2. Kneed het rundergehakt met het ei, het paneermeel, de helft van de ui, de helft van de knoflook en de helft van de basilicum tot een geheel. Draai vervolgens balletjes, druk het balletje plat en duw er een deukje in. Leg een blokje kaas in het deukje en rol het balletje dicht. Herhaal deze stap totdat het gehakt op is.
3. Verhit een scheutje olie in een diepe pan en fruit de resterende ui met de resterende knoflook en de basilicumsteeltjes. Voeg de balletjes toe en bak in 4 minuten rondom goudbruin. Voeg vervolgens beetje bij beetje de spinazie toe totdat het geslonken is. Voeg dan de tomatensaus toe en laat het geheel met de deksel op de pan op laag vuur 8 minuten pruttelen.
4. Bereid ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking.
5. Verdeel de pasta over de borden en serveer de balletjes met de saus er bovenop. Garneer met de resterende basilicum.
Voedingswaarden
Per portie
Energie
2875 Kj
Calorieën
682 kcal
Vetten
28 gram
Waarvan verzadigd vet
14 gram
Koolhydraten
60 gram
Waarvan suikers
21 gram
Vezels
10 gram
Eiwitten
46 gram